Floor®

FLOOR® IS DE NIEUWSTE EN MEEST COMPLETE ZWANGERSCHAPSCURSUS VAN NEDERLAND

Floor® is een initiatief van de Women's Health Academy.

Heel hartelijk gefeliciteerd met je zwangerschap of je kindje! Wat fijn dat je ervoor kiest om in deze periode goed voor jezelf en je kleintje te zorgen door te blijven of weer te gaan bewegen. In onze Floor® trainingen doe je dit op een verantwoorde en veilige wijze en het is ook nog eens gezellig. 

Doordat het Floor ® programma alleen door fysiotherapeuten en oefentherapeuten wordt aangeboden is het geen enkel probleem als je last hebt van bijvoorbeeld je rug, je bekken, je bekkenbodem of andere ongemakken. Als Floor®-Fysio weet ik precies waar ik rekening mee moet houden en heb ik korte lijnen met de verloskundige, gynaecologen en andere (para-)medici hier in de buurt voor eventueel aanvullend advies (zie ook samenwerking). Staat jouw verloskundige of iemand anders waar jij graag bij komt er niet bij dan maak ik indien nodig natuurlijk graag contact!

Het trainen vindt plaats op de Esperantostraat 10 in het Regentessekwartier in Den Haag. Je traint in kleine doorlopende groepen van maximaal 8 deelnemers. Je traint dus met dames die net zwanger zijn, al een tijdje zwanger zijn of bijna bij de uitgerekende datum zijn, maar ook met dames die kort geleden bevallen zijn. De lessen zijn actief en gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit en conditie. Om dit te bereiken wordt er gebruik gemaakt van allerlei oefenmateriaal en wordt er altijd afgestemd op jouw belastbaarheid op dat moment

Het concept Floor® is misschien nieuw voor je! En dat kan kloppen want Floor® is de nieuwste en meest complete zwangerschapscursus van Nederland. Wil je meer informatie over Floor® dan kun je terecht op de website www.ditisfloor.nl. De opleiding tot Floor®Fysio wordt gegeven aan fysiotherapeuten en oefentherapeuten door de Women's Health Academy (www.whacademy.nl). Zij leiden professionals binnen hun eigen vakgebied op tot superspecialisten in vrouw specifieke zorg en training. Evidence based, eerlijk en energiek. Ik vind het ontzettend leuk om voor deze opleiding de komende jaren ook als mentor te mogen functioneren om zo nieuw aanstormend talent wegwijs te maken in dit mooie vakgebied. 

 Floor® |  Zwangerschapstraining

 
Floor®_kleine_buik.jpg

 

De Floor® Zwangerschapstrainingen zijn actief en gericht op het behouden of verbeteren van je kracht, stabiliteit, souplesse en conditie. Afgestemd op jou niveau. Verantwoord sporten tijdens je zwangerschap voorkomt en vermindert klachten en zorgt ervoor dat je zo fit mogelijk aan je bevalling en het moederschap begint.

 

Je bent van harte welkom vanaf je termijn echo. Instappen kan daarna op elk moment en je kunt doortrainen zolang jij je daar prettig bij voelt. Vaak is dat gewoon tot aan de uitgerekende datum. Mocht je toch eerder moeten stoppen vanwege een medische indicatie of aan het einde gewoon iets eerder willen stoppen, dan blijven je trainingen geldig tot na de bevalling en kom je ze gewoon opmaken in je Floor® Hersteltraining.  

Nieuwsgierig geworden? Boek vrijblijvend een gratis proefles en kom ervaren of het voor jou iets is.

 Floor® |  bevallingsvoorbereiding

 
Floor®_grote_buik.jpg

Tijdens de trainingen komen bepaalde onderwerpen natuurlijk wel al eens aan bod maar wil je graag helemaal voorbereid de bevalling ingaan, dan kun je eens in de 6-8 weken je ook inschrijven voor de Floor® Bevallingsvoorbereiding.

In een workshop van 2 tot 3 uur worden jij en je (beval)partner meegenomen in het proces van de bevalling en voorbereid op de geboorte van je/jullie kindje(s). Heel fijn wanneer je je eerste kindje verwacht maar ook heel geschikt om even het geheugen op te frissen bij een 2e of 3e bevalling.

 

In de workshop komt het "normale" beval proces aan bod, de taken van de (beval)partner tijdens dit proces en er wordt praktisch geoefend met ademhalingstechnieken, beval houdingen en massage welke in de verschillende fases van het beval proces kunnen worden toegepast. No-nonsense, eerlijk en gewoon ook leuk.

 

De optimale tijd om hiervoor in te schrijven is tussen de 28-34 weken zwangerschap het is daarbij niet nodig dat je ook de fysieke trainingen volgt.

De Floor® Bevallingsvoorbereiding vindt plaats in kleine groepen van max 4 stellen of wanneer je dat prettiger vindt in een privé sessie bij jouw thuis.

 

Interesse? Schrijf je dan in via deze link. Wil je een privé sessie neem dan even contact op om samen een geschikt moment in te plannen.

 Floor® |  hersteltraining

 
Floor®_met_kindje.jpg

Wil je na je bevalling (ook) weer verantwoord toewerken naar een goed herstel? Welkom dan bij de Floor® Hersteltraining! Het is een perfecte opstap om weer fit te worden. Starten kan vanaf 3 weken na je bevalling. Beviel je met een keizersnede dan kun je na 6 weken instappen. Leidend is echter altijd hoe jij je voelt. Ben je voldoende uitgerust etc. Heb je hier vragen over dan kun je van te voren altijd even contact opnemen en we bespreken dit natuurlijk ook in je intake voordat je (weer) start. Ik zorg dan verder voor een verantwoorde opbouw met de optimale aandacht voor jouw persoonlijke herstel waarbij je buik en bekkenbodem de nodige aandacht krijgen.